Informatie

De abdij van Maredsous en de kleine abdij van Maredret (Benedictijnen), zijn plaatsen die uitnodigen tot sereniteit en rust; ideaal om te wandelen. De eerste is gekend voor zijn trappistenbier dat zeer gesmaakt wordt door liefhebbers van speciale bieren, al dan niet vergezeld van de al even geliefde kaas.

De vallei van de Molignée en de Ravel-route vormen het decor voor de mooiste wandelingen per fiets of te voet. Gebruik je 5 zintuigen om deze omgeving optimaal te verkennen: laat je overweldigen door de fauna, de flora en de landschappen van de betoverende Condroz, van Anhée, via Maredsous …

De vallei van de Molignée kan ook pedalerend bezoeken! De « Draisines » zijn een soort fietsen op rails waarop je deze schitterende vallei doorkruist. Een heel leuke manier om aan sport te doen met z’n tweeën of met meerdere mensen, in een betoverende omgeving.

De dorpjes Sosoye en Falaën, geklasseerd bij de mooiste dorpen van Wallonië, liggen vrij dicht in de buurt van je chalet, bij de Molignée en de ruïnes van Montaigle. Hier ontdek je de absolute charme van de Condroz. Klokkentorens, straatjes en steegjes, huisjes uit de 19de en de 18de Zo overweldigend, en zo dichtbij!

De tuinen van Annevoie, tussen Namen en Dinant, behoren bij het belangrijkste geklasseerde erfgoed van Wallonië. Dit groene paradijs nodigt uit tot eindeloze wandelingen!

De Slakkenkwekerij van Warnant biedt zijn zelfgemaakte bereidingen (winkel & bezoek).

De Citadel van Dinant hoeven we je niet meer voor te stellen en blijft groot en klein fascineren. De Dinantse koek is het symbool bij uitstek van deze iconische stad langs de Maas. Deze plek bezorgt je keer op keer een heerlijk vakantiegevoel!

Het kasteel van Freÿr staat in een weelderig decor. Zijn tuinen aan de oevers van de Maas en zijn klassieke Renaissancestijl ademen de geschiedenis van de twintig generaties die hier geleefd hebben. Bewonder de driehonderdjarige sinaasappelbomen, verdwaal in kilometerslange doolhoven en raak gefascineerd door de prachtige waterfonteinen! Warnant.

Scroll naar boven